Jestli máte rádi Šmouly, tak je prosím nejezte

Miluju zmrzlinu. Ostatně jako vše sladké. Ostatně jako vše k jídlu. Ale k věci, než se mi to rozteče. Jak poznáte, že zmrzlina, na kterou se Vám sbíhají sliny, je nekvalitní, špatná, nezdravá a plná chemických přísad? Víte vůbec, jak to poznáte? Lidi! Já to vím. A nejsem škeble a co vím, to povím.

Tak především, Hubajďáci, poctivá čerstvá zmrzlinka musí být krásně sametová a neměla by se lesknout. Jakmile vidíte, že má jinou barvu na povrchu a jinou jinde, vybírejte raději jinde.

Na pozoru se mějte také ve chvíli, kdy ostatní chodí od zmrzlináře s vysokými kopci nebo jsou k vidění třeba ve výloze (ty vysoké kopce). Ty totiž hodně napovídají, že zmrzka obsahuje velké množství chemických přísad. Přirozeně by totiž v tak vysokých vrstvách nedržela tvar. To jste nevěděli?

Použití přísad, které nejsou dvakrát zdravé, signalizují také křiklavé barvy. A tady bych se ráda veřejně zastala Šmoulů. Zrovna zmrzlina vyráběná právě ze Šmoulů, je jednou z těch, které byste nemuseli ba dokonce neměli pozřívat, jinými slovy jíst, lízat, konzumovat...

Berte ohled i na ty chudáky Šmouly a nechovejte se jak Gargamelové. Podle Českého statistického neřádu se ročně jenom u nás do šmoulí zmrzliny spotřebuje asi 17 353 Šmoulů! Což je šílené, jak se my lidé dokážeme ke Šmoulům chovat... Taťka Šmoula je po infarktu, Šmoulinka už ani nevychází ven (na Facebooku je ale furt), o Mrzoutovi nemluvě. Pochopila bych ještě Mimoně, ale Šmouly?

 

PS: Nejvíce zmrzliny na světě sní na Novém Zélandu. V průměru zde připadá na osobu 30 litrů zmrzliny na rok. Následuje Austrálie a Spojené státy, kteří sní "sotva" 20 litrů. Evropě vévodí překvapivě skandinávské země, spíš bych čekala, že se zmrzlinou budou zchlazovat na jihu... Finové a Švédové přesto zkonzumují sotva půlku toho, co Novozélanďané! A jak jsou na tom Češi? Dělám co můžu, ale na víc jak tři litry na osobu za rok to nevytáhnu, musíte mi pomoci a jíst zmrzliny desetkrát víc, abychom byli zase v něčem nejlepší na světě...